Fel
  • Ett fel uppstod vid laddning av flödesdata
 
 

Hem

Flyktingar

På vilket sätt kan du och jag hjälpa flyktingarna?

Det har nog inte undgått någon att vi i vår omvärld har en flyktingkatastrof som är den största sedan andra världskriget. Flyktingar från framförallt Syrien och Irak försöker desperat ta sig till tryggheten i ett annat land. Många människor omkommer när överfulla båtar sjunker i Medelhavet. Samtidigt är det en del som lyckas ta sig fram ända till Sverige och även till Ludvika.

Det är lätt att känna sig maktlös inför allt det som sker men det finns faktiskt saker man kan göra. Här kommer några exempel (som skulle kunna kompletteras med många fler). 

Be! Bön gör stor skillnad! Be för konflikten i Mellanöstern. Be om beskydd för flyktingar som försöker ta sig till Europa. Be för hjälparbetare på plats. Be om ett öppet och generöst EU. Be för de flyktingar som tar sig fram.

 Ge pengar! Evangeliska Frikyrkan bedriver arbete vid Medelhavets stränder i bland annat Libanon och Frankrike för att ge katastrofhjälp i en desperat situation. Läs mer om EFKs arbete här. Man kan ge pengar till detta viktiga arbete genom att Swisha till 123 900 4037 och ange ”Katastrofhjälp Syrien”.

Engagera dig för de flyktingar som kommer till vårt närområde! 

§  Bli fadder - Att vara fadder åt en flykting eller flyktingfamilj kan vara ett spännande och utvecklande sätt att lära känna människor från andra länder utan att behöva resa hundratals mil hemifrån. Som nyanländ flykting eller invandrare är det inte alltid lätt att komma i kontakt med svenska familjer. Vill du ställa upp som fadder för att göra det lättare för nyanlända flyktingar eller invandrare att komma in i samhället? Mer om hur du kan bli Fadder hittar du på Ludvika Kommuns hemsida. 

§  Bli god man för ensamkommande flyktingbarn. Det finns ett stort behov av människor som kan hjälpa ensamkommande flyktingbarn med allt det praktiska det innebär att komma som flykting till ett helt nytt samhälle utan sina föräldrar. 

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi får inte blunda när så många av våra medmänniskor lider nöd. Ta gärna upp samtalet i din husgrupp vad församlingen och dess enskilda personer kan göra.

 

Evangeliska Frikyrkan

Kontakta oss

Besöksadress: Dalagatan 5, Ludvika

Postadress: Dalagatan 5, 771 33 Ludvika

Telefon: 0240-123 40

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Facebook: /korskyrkanludvika

Twitter: /kkludvika

Bankgiro: 405-4565

Swish: 123 527 96 82

Vägbeskrivning