Mission/Regioner/Länder

Thailand

EFK har arbetat i landet sedan 1969.

Tsunamikatastrofen satte i hög grad sin stämpel på hela 2005. Året startade med hjälpinsatser till offren för tsunamikatastrofen. Hus reparerades, båtar byggdes eller reparerades och människor fick ekonomiskt stöd för att kunna starta upp sin näringsverksamhet.

Ny på EFK:s regionkontor i Chiang Mai, är Håkan Jonsson tillsammans med sin fru Elisabeth och deras två barn. Ingvar och Anna Fredriksson kom till Thailand i augusti från Sverige för en ny period i Chiang Mai.
EFK har i norra Thailand stöttat fattiga och utsatta barn samt aids-drabbade i provinsen Phayao. I Chiang Mai har EFK varit involverad i arbetet att stödja och träna grupper av aids-drabbade, för att öka deras försörjningsmöjligheter. Eva Ström har lämnat över upplysningsprojektet inom HIV/aids som hon har hjälpt till att starta. Akuthuset för utsatta kvinnor i Songkhla fortsätter hjälpa utsatta kvinnor. Den målmedvetna satsningen på församlingsgrundande arbete bland muslimer i Bangkok har fortsatt och kompletterats med små utvecklingsprojekt. Livets Väg i Bangkok fortsätter producera radio- och TV-program som sänds över stora delar av Thailand.

källa: www.evangeliskafrikyrkan.se