Bli Medlem

Medlemskap i församlingen grundas i en personlig tro på Jesus Kristus som Herre och Frälsare samt dop i Faderns, Sonens och den helige Andes namn. Medlemskapets mening är ett liv i Kristi efterföljd och en överlåtelse till församlingens gemenskap och uppdrag i världen.

Medlemskap i församlingen kan förvärvas genom:

• Dop på bekännelse av tro
  • Flyttningsintyg från annan församling, vilket även gäller överfört medlemskap från församling i annan kristen tradition än den baptistiska.
  • Öppet medlemskap, vilket innebär att församlingen mottager som medlem den som bekänner sig tro på Jesus Kristus som sin Herre och frälsare men är döpt i annan kristen tradition. Detta som ett uttryck för att församlingen respekterar andras väg till dop och församlingstillhörighet.

Förvärvning av medlemskap föregås alltid av ett samtal med pastorn eller någon från församlingsledningen.