Församlingsledningen

Församlingsledningen har ansvar att, som det antyds i namnet, leda församlingen. Den skall stå öppen för människors idéer, önskningar och verksamhetslust, samt inspirera till projekt, ansvarsgrupper, nätverk mm för insatser i församling och samhälle. Grundläggande princip för varje uppgift i församlingen är rätt person på rätt plats med rätt motiv i rätt tid. Ytterst handlar det om att anförtro och bekräfta människor i de uppdrag Gud har utrustat dem för.

Församlingen (Korskyrkan i Ludvika) leds av en styrelse som väljs i demokratisk ordning av församlingens medlemmar. Den operativa ledningen utövas av pastor och ordföranden i församlingen

FÖRSAMLINGENS STYRELSE
Styrelsen väljs av församlingen på årsmötet i mars varje år och ledamöterna har en mandattid på tre år. Styrelsen har det ytterst juridiska och ekonomiska ansvaret i församlingen och har ett övergripande ansvar för församlingens utveckling, för undervisning och bön.

För verksamhetsåret 2011 har följande ledamöter valts:

bild_saknas Tomas Jirénius
ordförande, (omval 2017)

bild_saknas Jonas Wide
vice ordförande (omval 2017)

bild_saknas Ingvar Sandberg
sekreterare (omval 2012)

bild_saknas Monica Ängegärd
kassör (omval 2013)

Övriga ledamöter

bild_saknas Christian Ängegärd
(omval 2013)

bild_saknas Anna-Märta Ragnarsson
(omval 2011)

Adjungerad

bild_saknas Ruben Johansson
pastor

bild_saknas

Anette Persson
Barn & ungdom

FÖRSAMLINGENS ÄLDSTE
Äldste har det adliga ansvaret i församlingen och har tillsammans med styrelsen ett övergripande ansvar för församlingens utveckling, för undervisning och bön.

bild_saknas Maarit Berg
bild_saknas Olle Berg