Fel
  • Ett fel uppstod vid laddning av flödesdata

Historia

 

Korskyrkan Ludvika

 

 

 

Evangeliska Frikyrkan
Evangeliska Frikyrkan har sina rötter i den baptistiska traditionen som i Sverige under andra halvan av 1800-talet tog sin form i flera samfundsbildanden. Tre av dessa samfund, Helgelseförbundet (år 1888), Fribaptisterna (år 1872) och Örebromissionen (år 1892) beslutade på under 90-talet att gå samman. Till att börja med kallade sig det nya samfundet för Nybygget-Kristen Samverkan men 2002 antogs namnet Evangeliska Frikyrkan.

Ända sedan modersamfundens början har mission i såväl Sverige som internationellt prioriterats. Redan på 1800-talet sändes de första missionärerna ut. Omständigheterna får dåtidens missionärer var naturligtvis ofta hårda. Under 80-talet hade samfunden över trehundra missionärer utsända och idag ligger siffran trots kraftigt ökade kostnader på över ett hundra. Kännetecknande för Evangeliska Frikyrkan är att vi vill dela med oss av vår tro för alla som vill höra.

Evangeliska Frikyrkan

Kontakta oss

Besöksadress: Dalagatan 5, Ludvika

Postadress: Dalagatan 5, 771 33 Ludvika

Telefon: 0240-123 40

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Facebook: /korskyrkanludvika

Twitter: /kkludvika

Bankgiro: 405-4565

Swish: 123 527 96 82

Vägbeskrivning