Samfundstillhörighet

Korskyrkan Ludvika är anslutet till Evangeliska Frikyrkan (EFK). EFK är ett samfund med ca 320 anslutna församlingar runt om i Sverige. Det som förenar oss är vår tro på Jesus Kristus. Uttryckssätten för vår tro genom gudstjänstfirande och församlingsliv kan variera mellan församlingarna, men vi delar den teologiska värdegrunden och är en del av den världsvida kyrkan.

Evangeliska Frikyrkan är en församlings- och missionsrörelse och samfundet vill dela med sig av evangeliet till människor över hela världen. Ett tydligt fokus för Evangeliska Frikyrkan är internationell mission och församlingsarbete. En iver att nå onådda folk med evangelium och socialt arbete är något som modersamfunden präglades av redan från början och som lever kvar än idag. Samordningen inom Evangeliska Frikyrkan gör att vi tillsammans kan sända ut människor för tjänst runt om i världen. Arbetet kan koordineras, vi kan skapa goda arbetsförhållanden och insatserna kan bli långsiktiga, något som är mycket viktigt för en verklig förändring. Det gäller även de diakonala och humanitära insatserna som genom åren blivit betydande. Evangeliska Frikyrkans kongress utser en huvudstyrelse för rörelsen.