Korskyrkans stickcafé lockar många

Det är måndag eftermiddag och i Korskyrkan i Ludvika sitter ett 15-tal damer och stickar. Det är återkommande och välbesökta träffar som många återvänder till. Man behöver inte vara med i kyrkan för att delta.

– Ta fram dina fina rosa strumpor som du stickar på, säger Gunnel Jirenius till Signe. Signe Carlsson, 95 år stickar jämt och fint utan glasögon. Hon stickar finast av alla säger gruppen. Varannan vecka träffas damerna för att inte bara sticka utan även för en kopp kaffe och den sociala gemenskapen.

– Vi lämnar en slant för fikat, men det är frivilligt, pengarna vi får in går till ett fadderbarn i Rumänien, berättar Anna-Märta Ragnarsson.

Ibland stickar de även till barnhemmet i Rumänien, då blir det filtar, halsdukar och sockor. Just nu är det en del beställningar från barnbarn som färdigställs, bland annat en fin poncho. Andra gör tubhalsdukar och fl era stickar sockor.

– Ibland vill de inte ha det man stickat, men just den här har ett barnbarn beställt, säger Ann-Britt Byrén, om ponchon.

Det börjar skymma och gruppen har nu stickat i flera timmar och det börjar bli dags att gå hem över.

– Det här är absolut något man ser fram emot, det är så trevligt, säger Anita Grönås.

källa: Annonsbladet