Fel
  • Ett fel uppstod vid laddning av flödesdata

Media/Skrivit om Korskyrkan

Tacksamhet för Nyårsfestivalen

Så var det då nytt år igen! Vardagen börjar infinna sig på nytt, nyårshelgen är över, nyårsfestivalen likaså. Det som finns kvar är en enormt stor tacksamhet till Gud för festivalen. Det som Gud gjorde i många människors liv under nyårsfestivalen ar mer än fina minnen!

Läs mer: Tacksamhet för Nyårsfestivalen

Nyårsfestival, Ludvika

Talare: Pär Alfredsson, Torsten Åhman, Linda Danielsson, Rune W. Dahlén samt lokala pastorer. Antal deltagare: Cirka 300.
Fredrik Lagerström, pastor i Korskyrkan (EFK) - som arrangerade tillsammans med Teamevangelisation och Högbergskyrkan, Vineyard, Glädjespridarna, Allékyrkan och Svenska kyrkan.

- Syftet var bland annat att vi i kyrkorna i Ludvika vill presentera vår kristna tro och inspirera dem som redan tror. Ludvika sporthall har utgjort möteslokal på kvällarna. Deltagarna har ägnat sig åt bland annat bibelstudier och lägerverksamhet. Även mer ”utåtriktade” verksamheter, bland annat sång och musik på olika platser i Ludvika. Dörrknackning för att inbjuda till de olika samlingarna har också genomförts.

- Nyårsvakan med en appell av Erika Lagerström, pastor i Korskyrkan, blev till en härlig överlåtelsestund när vi gick in i 2008. Ett nytt år med nya möjligheter i tjänst för Jesus. Vi förväntar oss mycket mer av Jesus Kristus innan den 3 januari då vi har sista samlingen och jag är övertygad om att detta kommer att sätta avtryck på oss som församlingar och Guds fortsatta verk här i Ludvika

källa: dagen.se

Nyårsvaka i Ludvika sporthall

Som en del i en veckolång Nyårsfestival hölls Nyyårsvaka i sporthallen. Ungdomar från olika församlingar i Sverige var samlade för att räkna in det nya året.

Det har blivit färre med nyårsvakor i offentliga lokaler. Men i Ludvika sporthall genomfördes en nyårsvaka med mycket underhållning. Nedräkningen började på en storbild några minuter före tolvslaget. Spänningen ökade och när det nya året var ett faktum bröt jublet lös. Och så fortsatte programmet med sång och musik.

Läs mer: Nyårsvaka i Ludvika sporthall

Stor nyårsfestival med kyrkorna

300 ungdomar ska sprida budskapet om Jesus

- Att tillsammans, med fokus på ungdomar, nå ut med budskapet om vår gemensamma tro på Jesus Kristus och samtidigt uppmuntra och inspirera de som redan är troende. Så förklarar pastor Fredrik Lagerström, Korskyrkan, målsättningen med den stora nyårsfestival som inleds i Ludvika sporthall i kväll, fredag.
Enligt uppgift handlar det om en ekumenisk satsning utan tidigare motstycke i Västerbergslagen. Den samlade frikyrkorörelsen gör gemensam sak med svenska kyrkans församlingar i Ludvika och Grängesberg och till arrangörerna hör också organisationen Teamevangelisation och studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle.
I skrivande stund är närmare 300 kristna tonåringar och deras ledare på väg till Ludvika och den stundande nyårsfestivalen. De kommer att logera i Högbergskolans lokaler och ha ett "läger" parallellt med de offentliga festligheterna.
 

Läs mer: Stor nyårsfestival med kyrkorna

Kyrkornas nyårsfestival

Allékyrkan, Glädjespridarna, Högbergskyrkan, KFUM, Korskyrkan, Svenska kyrkan i Grängesberg och Ludvika, Teamevangelisation och Vineyard står som gemensamma arrangörer av Kyrkornas Nyårsfestival.

Sedan hösten 2006 har planeringen pågått inför det kristna arrangemanget som äger rum från den 28 december och en vecka fram till den 3 januari. Närmare 300 tonåringar med ledare har anmält sig för att delta på kristet nyårsläger.

Evangeliska Frikyrkan

Kontakta oss

Besöksadress: Dalagatan 5, Ludvika

Postadress: Dalagatan 5, 771 33 Ludvika

Telefon: 0240-123 40

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Facebook: /korskyrkanludvika

Twitter: /kkludvika

Bankgiro: 405-4565

Swish: 123 527 96 82

Vägbeskrivning